Meyve ve sebzeler, sağlıklı beslenmenin temelini oluşturur. Fakat tarım ilaçlarının yaygın kullanımı, bu besinlerin üzerinde kimyasal kalıntılara yol açarak kansere ve diğer sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Peki bu tehlikeye karşı nasıl korunabiliriz?

Google'dan Büyük Hamle: 720 TL'lik Uygulama Artık Ücretsiz Google'dan Büyük Hamle: 720 TL'lik Uygulama Artık Ücretsiz

Tarım İlaçlarının Tehlikeleri
Meyve ve sebzelerde kullanılan tarım ilaçları, meme, prostat, kolon kanseri gibi kanser türlerine yol açabiliyor. Parkinson, Alzheimer gibi nörolojik hastalıklara neden olabiliyor. Erken yaşlanma, unutkanlık gibi problemlere yol açabiliyor. Gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Anne karnındaki bebeğe geçerek genetik hastalıklara neden olabiliyor.

Doğru Yıkama Yöntemi
Uzmanlar, meyve ve sebzeleri yıkamak için sirke yerine karbonat kullanılmasını tavsiye ediyor. Karbonatlı su, pestisitleri büyük oranda yok ederek kansere karşı korunmada önemli bir rol oynuyor.

Uygulama
Bir kabın içerisine soğuk su doldurun. Suya 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Meyve ve sebzeleri 15-30 dakika boyunca bu suda bekletin. Karbonatlı suda beklettiğiniz meyve ve sebzeleri bol suyla durulayın.

Kaynak: Haber Merkezi