Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta toplam rezervlerinde sınırlı bir düşüş yaşadı. Peki, bu düşüşün nedenleri neler ve rezervlerdeki genel durum nasıl? İşte detaylar...

Türkiye Merkez Bankası

TCMB Rezervleri Neden Düştü?
TCMB'nin yayınladığı verilere göre, 9 Ağustos itibarıyla toplam rezervler 150 milyar 386 milyon dolardan 150 milyar 233 milyon dolara geriledi. Bu düşüşün başlıca nedenleri arasında;

  • Brüt rezervlerdeki azalma: Döviz varlıklarındaki hafif düşüş, brüt rezervlerin azalmasına neden oldu.

  • Net uluslararası rezervlerdeki gerileme: Bir önceki hafta 51 milyar 451 milyon dolar olan net uluslararası rezervler, söz konusu haftada 46 milyar 903 milyon dolara geriledi.

    Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi

Altın Fiyatları-1

Altın Rezervlerinde Değişiklik Yok
Öte yandan, altın rezervlerinde herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Altın rezervleri, 57 milyar 895 milyon dolar seviyesinde sabit kaldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta toplam rezervlerinde sınırlı bir düşüş yaşadı.

Resmi Rezerv Varlıklarında Artış
TCMB'nin Resmi Rezerv Varlıkları ise bir önceki aya göre yüzde 3,5 artarak 147,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti. Bu artışta, döviz varlıklarındaki yüzde 7,5'lik artışın etkili olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta toplam rezervlerinde sınırlı bir düşüş yaşadı.-1

TCMB Açıklaması Ne Diyor?
TCMB'den yapılan açıklamada, vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışlarının bir önceki aya göre yüzde 3,8 azaldığı belirtildi. Ayrıca, şarta bağlı döviz çıkışlarının da bir önceki aya göre yüzde 1,8 azaldığı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi