Yaz aylarının gelmesiyle plajlar, havuzlar ve açık hava etkinlikleri dolmaya başladı. Bu da beraberinde vücut güzelliği ve görünüm ile ilgili kaygıları da getiriyor. Uzman Psikolog Ege Canyurt'un da belirttiği gibi, ince kıyafetler giymemiz gereken yaz aylarında kusursuz görünme arzusu artıyor. Bu durum kontrol altına alınamadığında özgüven eksikliği ve yetersizlik hissi gibi sorunlara yol açabiliyor.

Sosyal medya, bu kaygıların artmasında önemli bir rol oynuyor. Sürekli olarak mükemmel görünen insanlarla karşılaşmak, kendimizi onlarla kıyaslamamıza ve yetersiz hissetmemize neden olabiliyor.

UZMAN PSİKOLOG EGE CANYURT, “YAZ AYLARINDA FİZİKSEL GÜZELLİK KAYGILARI ARTIYOR VE KUSURSUZ VÜCUT SIKINTISI HASTA EDİYOR” DEDİ

Peki bu kaygılarla nasıl başa çıkabiliriz?
Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın. Herkesin özel bir bedeni olduğunu ve kusurlarının da olduğunu unutmayın. Gerçekçi hedefler belirleyin. Kısa sürede çok fazla kilo vermek veya kas yapmak imkansızdır. Kendinize ulaşılabilir hedefler koyun ve bu hedeflere ulaşmak için çaba gösterin. Sağlıklı beslenin ve düzenli egzersiz yapın. Bu sayede hem bedeninizin formda kalmasını sağlayabilir hem de kendinize olan güveninizi artırabilirsiniz. Kendinize karşı nazik olun. Herkesin kusurları olduğunu ve bu kusurların sizi daha az değerli yapmadığını unutmayın. Gerekirse profesyonel yardım alın. Vücut kaygılarınız günlük hayatınızı olumsuz etkiliyorsa bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin.

UZMAN PSİKOLOG EGE CANYURT, “YAZ AYLARINDA FİZİKSEL GÜZELLİK KAYGILARI ARTIYOR VE KUSURSUZ VÜCUT SIKINTISI HASTA EDİYOR” DEDİ

Unutmayın, asıl güzellik iç güzelliktedir. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin ve sevin. Bu, vücut kaygılarınızla başa çıkmanın en iyi yoludur.

Psikolog Ege Canyurt'un Tavsiyeleri
Sosyal medyada "mükemmel" görüntülerle karşılaştırma yapmayın.
Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin.
Gerçekçi ve sağlıklı hedefler koyun.
Düşünce çarpıtmalarına dikkat edin.
Gerekirse profesyonel destek alın.

Japon yazar Türk kadınlarının duygularından etkilendi Japon yazar Türk kadınlarının duygularından etkilendi

Kaynak: IHA