10'dan Fazla Ülkede Zam Uygulandı

YouTube Premium abonelik fiyatlarına yapılan zam, başta Avrupa ve Asya olmak üzere 10'dan fazla ülkeyi etkiledi. İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur gibi ülkelerde uygulanan bu fiyat artışı, özellikle bireysel aboneliklerde dikkat çekti. Kullanıcılar, daha önce de fiyat artışı yaşamış olmalarına rağmen bu yeni zammı oldukça sert bir şekilde eleştirdi.

Nissan’dan Sıfır Faizli Taksit ve Uygun Fiyatlı Juke Kampanyası Nissan’dan Sıfır Faizli Taksit ve Uygun Fiyatlı Juke Kampanyası

Google, bu fiyat artışlarının hizmet kalitesini artırmak ve içerik üreticilerini desteklemek amacıyla yapıldığını açıkladı. Ancak birçok kullanıcı, YouTube Premium’un bazı pazarlarda rakip platformlara kıyasla çok daha pahalı hale gelmesinden rahatsız. Zamların, özellikle sık sık kullanılan ve reklamsız izleme imkânı sunan YouTube Premium hizmetine olan ilgiyi azaltabileceği belirtiliyor.

Türkiye'de de Zam Bekleniyor

Türkiye'de henüz bir zam yapılmamış olsa da, bu küresel artışın Türkiye pazarını da etkilemesi bekleniyor. Şu an itibarıyla bireysel abonelik 57,99 TL, aile paketi ise 115,99 TL olarak sunulmaya devam ediyor. Ancak, Avrupa ve Asya'daki zamlara bakıldığında, Türkiye’de de benzer bir fiyat artışı olabileceği öngörülüyor.

YouTube Premium abonelerinin birçoğu, bu fiyat artışlarına sosyal medyada tepki göstererek, alternatif platformlara yönelebileceklerini dile getirdi. Artan rekabet ve fiyatların daha uygun olduğu rakip hizmetler, YouTube'un Premium kullanıcı tabanını olumsuz etkileyebilir.

Editör: Şule Akyol