Geçtiğimiz hafta Antalya Havalimanı’nda yaşanan olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 13 Ekim Pazar akşamı, bir engelli tuvaletinde yeni doğmuş bir bebek bulundu. Temizlik görevlisi tarafından fark edilen bebek, hemen sağlık ekiplerine ulaştırıldı. Yapılan araştırmalar sonucu, bebeği terk eden kişinin Rus vatandaşı Ekaterina Burnazkina (18) olduğu belirlendi.

Anne ve Anneanne Gözaltına Alındı

Ekaterina Burnazkina ve annesi Elena Burnazkina, havalimanındaki pasaport kontrol noktalarına giderek ülkeyi terk etme hazırlığındayken, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yenidoğan bebek sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılırken, Ekaterina Burnazkina da tedavi için başka bir hastaneye yönlendirildi.

Anneanne Elena Burnazkina, adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Ekaterina ve annesi ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklandı.

Gönüllü Avukatlık Üstlenildi

Antalya Barosu’na kayıtlı avukat Ayşegül Kübra Polat, anne ve kızı için gönüllü avukatlık yaptı. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Polat, müvekkilinin aslında 18 yaşında olduğunu ve medyada yer alan yaş bilgisinin yanlış olduğunu vurguladı. Ekaterina'nın, doğum yaptığı ana kadar hamile olduğunu bilmediği iddia edildi.

Havalimanında Rus annenin doğurduğu bebek klozette bulundu-1

Kriptik Gebelik Nedir?

Avukat Polat, genç kızın yaşadığı durumun tıpta "kriptik gebelik" olarak adlandırıldığını belirtti. Bu tür gebeliklerde kadın, hamilelik belirtileri yaşamadan doğum yapabiliyor. Polat, müvekkilinin yaşadığı şok nedeniyle olayın ardından ne yapacağını bilemediğini ifade etti.

Yayaya çarparak kaçan genç sürücü tutuklandı Yayaya çarparak kaçan genç sürücü tutuklandı

Olay Anı Güvenlik Kameralarında

Antalya Havalimanı’ndaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Ekaterina'nın annesiyle birlikte havalimanına geldiği, daha sonra engelli tuvaletine girdiği ve bebeği doğurduktan sonra annesine bir şey söylemeden oradan ayrıldığı görülüyor.

Servis Aracı Bekleyenlere Kurşun Yağmuru: 2 Kişi Tutuklandı Servis Aracı Bekleyenlere Kurşun Yağmuru: 2 Kişi Tutuklandı

Uzman Görüşü

Yola fırlayan çocuğa motosiklet çarptı, mahalleli kasis istedi Yola fırlayan çocuğa motosiklet çarptı, mahalleli kasis istedi

Doktor Hatice Daş, kriptik gebeliğin bazı kadınlarda semptomların görülmemesiyle ortaya çıktığını ve özellikle hormonal bozukluk yaşayan kadınlarda daha sık yaşandığını belirtti. Bu tür durumların, tıbbi muayene sırasında gözden kaçabileceği vurgulandı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA