Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 artış gösterdi. Ancak yıllık bazda bakıldığında, konut fiyatları nominal olarak yüzde 34,3 yükselirken, reel olarak yüzde 11,6 oranında düştü.

Turkiye Ve Istanbulun Konut Yasi Ortalamalari Aciklandi 3

Aidat Fiyatları Kiralarla Yarışıyor! Aidat Fiyatları Kiralarla Yarışıyor!

Konut Fiyat Endeksi Ağustos 2024 Verileri

Ağustos 2024'te Konut Fiyat Endeksi (KFE), 146,4 seviyesine ulaştı. Bu artış, önceki yıla kıyasla nominal olarak yüzde 34,3 oranında bir yükseliş anlamına gelirken, enflasyonun etkisi göz önüne alındığında reel olarak yüzde 11,6'lık bir düşüş yaşandı. TCMB’nin açıklamasında, Türkiye genelinde konutların kalite etkisinden arındırılarak fiyat değişimlerinin izlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Ziraat Bankasi Konut Kredisi Qmpu.jpg

2025 Asgari Ücret Zammı İçin Olası Senaryolar 2025 Asgari Ücret Zammı İçin Olası Senaryolar

Büyük Şehirlerdeki Konut Fiyatları Artışta

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki konut fiyat endekslerinde de artış gözlemlendi. Ağustos ayında İstanbul'da konut fiyatları aylık bazda yüzde 5,5, Ankara'da yüzde 4,3 ve İzmir'de yüzde 2 oranında artış kaydetti. Yıllık bazda ise İstanbul'da yüzde 27,1, Ankara'da yüzde 35,6 ve İzmir'de yüzde 32,4 oranlarında fiyat artışları yaşandı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Asgari Ücret Zammı Tüm Kesimlere Yansıyor: İşsizlik Maaşı, Tazminatlar ve Yardımlar Artıyor Asgari Ücret Zammı Tüm Kesimlere Yansıyor: İşsizlik Maaşı, Tazminatlar ve Yardımlar Artıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ