Son Dakika Gelişmesi: Roblox’a Erişim Engeli!
Türkiye'de sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelleri silsilesine bir yenisi eklendi. Instagram ve Wattpad’in ardından, şimdi de popüler oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirildi. 15 milyondan fazla oyuncunun bulunduğu Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime kapatıldı.

Roblox’a Erişim Engeli Geldi: Neden ve Ne Zaman Açılacak?-1

Roblox Nedir?
Roblox, 2006 yılında kurulan ve dünya genelinde büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan bir çevrimiçi oyun ve oyun yapım platformudur. Kullanıcılar, Roblox Studio adlı araç sayesinde kendi oyunlarını tasarlayabilir ve bu oyunları diğer oyuncularla paylaşabilir. Ayrıca, platform üzerinde kullanıcılar tarafından yaratılmış binlerce oyun mevcuttur, bu da Roblox’u geniş bir oyun çeşitliliği sunan bir merkez haline getirir. Roblox, çocuklar ve gençler arasında oldukça popüler olup, sosyal etkileşim ve yaratıcı içerik üretme imkanı sağlar.

'Ev zencisi' ne demektir, ilk kim söyledi? Instagram ilişkisi nedir? 'Ev zencisi' ne demektir, ilk kim söyledi? Instagram ilişkisi nedir?

1 03Aq

Roblox Neden Yasaklandı?
Roblox’a neden erişim engeli getirildiği konusunda resmi açıklama, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapıldı. BTK’nın web sitesinde yer alan duyuruya göre, "roblox.com" adresine erişim engeli, 7 Ağustos 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla uygulanmaya başlandı. Ancak kararın gerekçesiyle ilgili detaylar henüz kamuoyuna açıklanmış değil.

Türkiye'de Satışa Sunuldu: MAXUS eDeliver 5 ile Elektrikli Ticaretin Yeni Yüzü Türkiye'de Satışa Sunuldu: MAXUS eDeliver 5 ile Elektrikli Ticaretin Yeni Yüzü

Instagram açılacak mı? Bakan Uraloğlu cevapladı... Instagram açılacak mı? Bakan Uraloğlu cevapladı...

Roblox’a Erişim Engeli Geldi: Neden ve Ne Zaman Açılacak?-3

Roblox Ne Zaman Açılacak?
Roblox oyuncuları, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı konusunda belirsizlik içinde. Şu an için engelin kalkacağı tarihle ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. BTK ve yetkili mercilerin konuya ilişkin ilerleyen günlerde yapacağı açıklamalar, oyunseverler tarafından merakla bekleniyor.

İstanbulspor'un 19 Yaşındaki Futbolcusu Kansere Yakalandı! İstanbulspor'un 19 Yaşındaki Futbolcusu Kansere Yakalandı!

Kaynak: Haber Merkezi