Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) yönetimi, Sağlık Bakanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyelini artırmak ve geliştirmek amacıyla işbirliği yapma niyetini iletti. Genel Başkan Prof. Dr. Aysun Bay, federasyon olarak Türkiye'ye tedavi için gelen hastalara VIP hizmetleri sunarken, tedavi sonrası ülkenin doğal güzelliklerini, kültürel ve tarihi mekanlarını ziyaret etmelerini önerdiklerini belirtti.

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELEN ANKARA SAĞLIK TURİZMİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI AYSUN BAY VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİİŞBİRLİĞİ KONUSUNDA İSTİŞARELERDE BULUNDU.
Bay, federasyonun misafir olarak ülkeye gelen hastaları yönlendirdiği kurumsal üyeler ve sağlık kuruluşları aracılığıyla desteklediğini ve alternatif tıp çalışmalarıyla ilgili olarak şifalı bitkilerin tanıtımını yapma çabasında olduklarını vurguladı. Ayrıca, yaşlı turistler için klinik konukevleri ve geriatrik tedavi merkezleri kurmayı planladıklarını dile getirdi.

Kullanıcılar merak içinde son dakika: WhatsApp kapanıyor mu? Kullanıcılar merak içinde son dakika: WhatsApp kapanıyor mu?

Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın destek ve katkılarıyla düzenlemeyi planladıkları online ve fiziki iş forumu ve konferanslarıyla sağlık turizmi alanında daha fazla etkileşim sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Türk sağlık şirketleriyle dünya devletlerine yönelik heyet ziyaretleri ve ikili anlaşmalar yapma niyetlerini de belirtti.

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELEN ANKARA SAĞLIK TURİZMİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI AYSUN BAY VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİİŞBİRLİĞİ KONUSUNDA İSTİŞARELERDE BULUNDU.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin güçlü sağlık alt yapısı ve sağlık turizmi potansiyeline vurgu yaptı. Memişoğlu, ASATUF'un sağlık turizmi ve alternatif tıp alanındaki çalışmalarını takdir ettiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak bu alandaki işbirliğini sürdürmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Kaynak: IHA