Batı'nın Klasik Şablonlarıyla Bir Film Daha: İstanbul’da Rus Ajanı
ATV ekranlarında bu akşam izleyiciyle buluşacak olan aksiyon-gerilim filmi “Hamburg - İstanbul Hattı” (Tschiller: Off Duty), Batı’nın klasik bakış açısını yansıtan yapımlar arasına bir yenisini ekliyor. Rus ajanının İstanbul’daki serüvenini konu alan film, bazı ülkelerde "olumlu" karakterler nedeniyle yasaklanmıştı. Peki, film ne anlatıyor ve Türk oyuncular kimler?

Lpg Kyzt

“Hamburg - İstanbul Hattı” Filminin Hikayesi Nedir?
2016 yapımı Alman aksiyon filmi “Tschiller: Off Duty”, ünlü Tatort dizisinin bir parçası olarak tanıtılıyor. Filmin öyküsü, Hamburg’da polis memuru olan Nick Tschiller’in (Til Schweiger) kızı Lenny’nin intikam arayışını anlatıyor. Tschiller’in karısının ölümünden sorumlu tutulan Kürt suçlu Fırat Astan, İstanbul’da Türk adaletine teslim edilir. Lenny’nin, Astan’dan intikam almak için İstanbul’a gelmesiyle başlayan macera, Astan’ın Lenny’yi Moskova’ya insan kaçakçılığı yoluyla sattığını öğrenen Tschiller’in peşine düşmesini konu alıyor. Film, Türk polisi tarafından hapse atılan Tschiller’in, arkadaşının yardımıyla Moskova’ya kadar olan kovalamacasını işliyor.

Pgu Vrl1

Filmdeki Türk Oyuncular Kimlerdir?
Filmde önemli Türk oyuncular da yer alıyor. Özgür Emre Yıldırım, Süleyman Şeker rolünde karşımıza çıkıyor. Yıldırım, ATV’nin sevilen dizisi “Karadayı”da da yer almıştı. Erdal Yıldız ise Fırat Astan karakterini canlandırıyor. Yıldız, “Halka” dizisindeki "Terzi" karakteri ile tanınmış bir isim. Bu oyuncular, filmdeki karakterleriyle öne çıkıyor.

Uzmanlar Açıklıyor: Neden Kâbus Görüyoruz ve Nasıl Önlenir? Uzmanlar Açıklıyor: Neden Kâbus Görüyoruz ve Nasıl Önlenir?

Lksoic Vrs7

Türkiye’de ve Ukrayna’da Filmin Alınan Tepkileri Nedir?
Film, bazı ülkelerde tepkilere neden oldu. Ukrayna’da, Rus gizli servis ajanının "olumlu" bir karakter olarak gösterilmesi nedeniyle film yasaklandı. Deutshe Welle’ye göre, bu durum yasak için yeterli bir neden olarak değerlendirilmiş. Ayrıca, filmdeki Türk hapishane sisteminin eleştirisi, Hollywood Reporter tarafından Geceyarısı Ekspresi gibi eski yapımlarla kıyaslanarak, Türk hapishane sistemine yönelik klasik önyargıların bir yansıması olarak nitelendirildi.

Van Gölü'nde Saçlar Sararıyor: Neden ve Ne Zaman Dönüşüyor? Van Gölü'nde Saçlar Sararıyor: Neden ve Ne Zaman Dönüşüyor?

Gls Zuqs

Öğleden Sonra İstanbul'da Hava Nasıl Olacak? Öğleden Sonra İstanbul'da Hava Nasıl Olacak?

Filmin Genel Teması ve Görsel Üzerine Yorumlar
“Hamburg - İstanbul Hattı”nın görsel estetiği de eleştiriler arasında. Hollywood Reporter, filmin görsel olarak sarı-yeşil renk tonları ve İstanbul'un sıcak atmosferiyle, Moskova'nın soğuk ve karanlık dekorasyonunun zıtlığını vurguladığını belirtiyor. Batı’nın klasik şablonlarını sergileyen bu yapım, Türk kültürünü ve coğrafyasını yine Batılı bir bakış açısıyla sunuyor.

Roblox’a Erişim Engeli Geldi: Neden ve Ne Zaman Açılacak? Roblox’a Erişim Engeli Geldi: Neden ve Ne Zaman Açılacak?

Kaynak: Haber Merkezi