Doğan, Mayer limonların hasat olgunluğuna erişmeden piyasaya sürülmesinin ürün kalitesini düşürdüğünü ve tüketici memnuniyetsizliğine yol açtığını ifade etti.

Ağustos Ayında Hasat Edilmesi Gereken Limonlar Temmuz'da Toplanıyor!

Normalde Ağustos ayında hasat edilmesi gereken Mayer limonlar, yüksek fiyatlardan faydalanmak isteyen bazı üreticiler tarafından Temmuz ayında toplanmaya başlandı. Bu durum, limonların tam suyunu ve lezzetini alamadan piyasaya sürülmesine neden oluyor.

20240706Aw241266 3

Doğan, Tarımsal Ürünlerde Hasat Planının Önemini Vurguladı:

"Tarımsal ürünlerde ekim planı ne kadar önemliyse hasat planı da o kadar önemlidir. Turunçgil kesim ve ihraç tarihlerini belirleme komisyonunun açıklamalarına uygun olarak hareket etmek, ürünlerin kalitesini korumak ve tüketici memnuniyetini sağlamak için kritik önem taşır."

Ceyhan’da Türkiye-Avusturya maçı heyecanı dev ekranda yaşandı Ceyhan’da Türkiye-Avusturya maçı heyecanı dev ekranda yaşandı

Erken Hasat, Lezzet ve Raf Ömrünü Olumsuz Etkiliyor:

Doğan, erken hasat edilen limonların lezzetinin ve raf ömrünün de kısaldığını belirterek, "Özellikle Mayer limon gibi ürünler için doğru hasat zamanını beklemek, ürünün lezzeti ve raf ömrü açısından da faydalı olacaktır." dedi.

Yetkililerden Denetim Talebi:

Doğan, komisyonun belirlediği tarihlerden önce hasat yapmamanın ve kalite standartlarını karşılamayan limonların piyasaya sürülmesinin engellenmesi için Tarım Bakanlığı'nca düzenli denetimler yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA