Bucak AK Parti siyasetini 2002’den bu yana takip ederim. Birçok siyasi tahminlerde bulundum. İşte şu kişi başkan olur, işte bu seçimde oy oranı şöyle olur gibi, gibi..

Ama hiç böylesi ne tahmin edildi, ne duyuldu, ne de görüldü..

Neydi bu ‘Bucak AK Parti siyasetinde bir ilk?’..

Önce yaşananları anlatalım..

Şimdi AK Parti Bucak İlçe Başkanı Sayın Osman Taşkın istifa ediyor. İl başkanı istifasını kabul ediyor ve genel merkeze pas ediyor. Tüm bu istifa haberleri yerel basında ve sosyal medyada yer alıyor..

Derken aday adaylarının isimleri sokakta, kahvede fısıldaşmaları başlıyor, herkes acaba kim yeni başkan olacak diye yorum ve tahmin yapıyor iken:

SİYASİ BOMBA PATLIYOR!

‘Hayır, istifanız kabul edilmedi ve göreve devam edeceksiniz.’ mealinde haberler hem yerel medyaya, hem de sosyal medyaya düşüyor..

Şahsen ben ilk duydum, şaşkınlık yaşamadım dersem yalan olur. Çünkü AK Parti siyasi arşivinde böyle git-gel neredeyse hiç yaşanmamıştır..

Hem SOKAK GAZETECİSİ refleksiyle, hem de kamuoyunu birinci ağızdan bilgilendirmek maksadıyla Sayın Başkan Osman Taşkın’dan randevu aldım ve bizzat görüştüm..

Önce neden istifa ettiğini sordum:

‘Hem özel sebebi var, hem de siyasi duruş gereği’ cevabını verdi..

Peki, özel sebebi geçelim ‘siyasi duruş gereği’ ne demek sorusuna ise:

‘Yerel seçimlerde AK Parti belediye başkanı adayı seçilemedi, ben de ilçe başkanı konumumla, sorumluluk üstlenerek istifamı verdim’ dedi..

Tamam da, istifan neden kabul edilmedi?

‘Genel merkez, partimizin yetkili organları öyle karar almış, ben de o karara uydum..’  karşılığını verdi..

Bu size ne hissettirdi?

‘Siyasi sorumluluğumu daha da arttırdı, gelecek ay yapılacak kongre de yeni yönetim listesiyle 4 elle çalışmaya devam edeceğim’ dedi..

İstifanın ve kabul edilmemesinin iç yüzü böyle olup birinci ağızdan kamuoyunu haberdar etmiş olduk..

Bu arada Bucak ve Türkiye sorunları hakkında görüş alış-verişinde bulunduk, çayını-kahvesini içtik, hayırlı olsun dileğini ilettik ve ayrıldık..

Diğer yazılarımda buluşmak dileğiyle; sağlıklı ve sevgiyle kalın..

Sokak Gazetecisi
Bucak-BURDUR